Výcvikový víkend - ZKO Benátky/Jizerou

19.04.2022 15:25

 

 

 Krásné-vydařené-aprílové-výcvikové-víkendové dny :-) jsme s Fíbí prožily 8.-10.4.2022 v ZKO Benátky nad Jizerou.

  Pozvání jsme rády přijaly od hl. výcvikáře a předsedy ZKO Juraje, se kterým jsme se již setkaly na loňském táboře.

  Pozemek i areál mají ohromný. Klubovna se tyčí na kopci, jako nějaký hrad, ze kterého je parádní rozhled. Stavitelé si však museli opravdu fyzicky máknout než tuto budovu postavili.

  Ubytováni jsme byli v klubovně. "Psovodky" v patře na postelích, hafani přes den v kotcích a na noc v přízemí. Woody a knírači, každý ve svých klecích, moje holky pod stolem na pelíšku. Určitě si byli svého nadstandartního ubytování vědomi,  neboť se chovali obě noci luxusně, ani nepípli. ( I toto je vnímáno do socializace výcviku psa ). Málo který pes by tímto zdárně prošel. Jejich i naší výhodou bylo, že vlastně všichni psi žijí v bytě. 

   Sobotní výcvikové ráno začalo stopama. Každý si sám nebo někomu druhému šlápl stopu na nedalekém poli s osením. Bylo po dešti, takže po vypracování vážila každá holínka o dvě kila více. Psi se snažili, psovodi též. Nikam se nespěchalo, nikdo se před nikým nepředváděl. Prostě pohoda. Každý hodnotil sám sebe, jak by se mohl zlepšit a v čem svému pejskovi pomoci. Vše jsme pak podrobně probírali společně u oběda v klubovně. Na odpoledne jsme se obzvlášť těšili, neboť byl pozvaný, pro nás zatím neznámý figurant. Ten se posléze ukázal, jako velice šikovný, vnímavý a ochotný. Trénink na něho byl velice přínosný nejenom pro nás, ale hlavně pro psy. Líbivého sympaťáka Jaroslava Líbala všem pejskařům vřele doporučuji a touto cestou mu ještě jednou děkuji za moji Fíbí, s kterou si okamžitě padli do oka. Obrany se protáhly. Začalo se ochlazovat a aprílové počasí vytáhlo své drápky. Doposud azurové nebe se zatáhlo. Začaly se z něho sypat kuličky zmrzlého sněhu připomínající kuličky polystyrénu. Okamžitě se cvičiště změnilo k nepoznání. Přišla pořádná "sprcha z nebe". Studený vichr se sněhem a děštěm nás zahnal pod přístřešek, kde jsme nezmar počasí přečkali. Byla legrace, tulili jsme se k sobě jako ovce a socializovali se jako ti naši psi. Za pár minut bylo po všem . Počasí se umoudřilo a my se mohli vrátit na plac k dokončení tréninku.

   Plánovanou večerní procházku jsme zkrátili jen na venčící okruh, neboť jsme byli vymrzlí, unaveni a hladoví. Společné posezení ve vyhřáté klubovně, se stolem prohnutým pod talíři dobrot se protáhlo až dlouho do půlnoci. Téma psi a pejskařina je nekonečná......

   Poslední den po ranní kávě jsme ještě nastoupili na plac a zacvičili si společně poslušnost pod vedením výcvikáře Juraje. Párkrát se vystřelilo z pistole, což se na mnoha cvičácích opomíjí. Po obědě došlo na balení a úklid dočasného hostelu. Následovalo rozloučení s milými hostiteli a poděkování za vše. 

   S Věrkou jsme si ještě neodpustily kouzelnou procházku na nedaleký zámek s překrásnou zahradou. Holky s Woodym si ji též užívali. Počasí přálo a opět bylo "azúro" :-) Cesta zpět utekla jako voda. Tyhle pejskařské výjezdy mě opravdu nabíjí optimismem a naladí do dalšího pejskaření. Za měsíc jedeme na další víkendový výjezd. Moc se těším!

 
 
 
 
 
 

foto ZDE